Založ si blog

„Baróni“ obnoviteľných zdrojov už zbohatli, kto zbohatne pri bez uhlíkovom hospodárstve ? ?

Ekológia,

dnes asi najfrekventovanejšie slovo vo všetkých jazykoch, možno ešte v spojitosti – zelená. Teraz sa vôbec nechcem zamýšľať nad základnou otázkou – môže človek za dianie otepľovania ? Honba za ziskom, za každú cenu, za každých okolností určite prírode nepridáva, naopak – zásadne jej škodí.

Európska únia,

sa dnes určite snaží o zlepšenie stavu. Len ma napadla taká základná myšlienka : naliatie stoviek miliárd do záchrany sveta za dnešných podmienok má vôbec význam ? Zoberme si príklad, ktorý ma hneď napadol, ako som si prečítal všetky ti vyhlásenia predstaviteľov EÚ, politikov : máme vaničku v ktorej je napustených 100 litrov vody. Na nej pláva 6 rôzne veľkých ostrovov. Jeden ostrov, inak jeden z najväčších, jeho vedenie, politici, finančníci – sa rozhodnú – budeme žiť bez uhlíkovej stopy! Náš priemysel, hospodárstvo bude len a len ekologické, zdravé, zachránime naše deti a náš ostrov pre budúcnosť !

Nech to stojí – čo to stojí,

prestavba hospodárstva na bez uhlíkové bude stáť ohromne veľa financií. Kde na to vziať ? Zvýšime sadzby daní a zavedieme nové dane !

Na roky 2021-27 EÚ pripravuje do svojho rozpočtu minimálne tieto nové dane :

  • 3 % zo základu všetkých subjektov ktorý platia daň z príjmu
  • 20 % z predaja emisných kvót
  • 0,80 €/kg ne recyklovaného plastového odpadu

Ak to nebude stačiť,

tak požičiame, požičiame – švitorí finančný sektor žralokov – požičať štátu je istota. Všetko spravíme, ekológia na prvom mieste, všetko prerobíme, pravdepodobne sa zadlžíme na stovky rokov a výsledok : zistíme, že naša čistá voda sa neustále mieša s vodou ostatných piatich ostrovov. Tie naďalej tvorili zisky, liali ich do daňových rajov. Prečo ? No predsa aby nám požičali na naše ekologické hospodárstvo !! Rovnaký stav bude aj zo vzduchom, importom potravín …….

Nemecko,

najsilnejšia ekonomika EÚ už ústami spolkového ministra financií prehovorilo : v roku 2020 vypíšeme dlhopisy v celkovej výške najmenej 100 miliárd EUR. Na udržateľný rozvoj a ekologické – bez uhlíkové hospodárstvo. Ak si toľko musí požičať najsilnejšia ekonomika, potom čo asi budú robiť tie slabšie ?

Záver,

zachrániť sa vo vaničke s vodou dá len jedným spôsobom – všetci naraz a to isté. Nemôže jeden zachraňovať len svoj ostrov, lebo voda, vzduch sa dostanú špinavé z iných ostrovov. Ne hovoriac o tom, že tie špinavé nám požičajú financie na prestavbu nášho čistého hospodárstva. Ak to nejde v malej vaničke – určite to nepôjde ani vo veľkom svete.

841 000 000 000 € je minimálny ročný únik z rozpočtov EÚ a jej členských štátov na cle a daniach. Skončia v čiernej ekonomike a daňových rajoch !! Za tie desaťročia únikov – čo všetko by sa dalo spraviť ? Sumu v rámci celého sveta si netrúfnem odhadnúť. Modrá planéta Zem by určite mohla zotrvať modrá, po novom aj zelená !

Kde je potom chyba ???

 

Luxemburský kompromis na zastavenie politiky prázdnej stoličky – rok 1966

30.11.2020

Rada a Komisia je pod stálym tlakom prerozdelenia plánu obnovy a finančného rozpočtu na roky 2021-27. Hlavné kontúry už boli stanovené, ale ako to už pri financiách vždy je – každý by chcel zo spoločného koláča si odtrhnúť väčší kus ako mu bol pridelený. Politici si tým chcú udržať zdanie napĺňania predvolebných sľubov, poprípade plnenie vládnych programov [...]

Trestanie odobratím financií z EÚ – odovzdáva minister Korčok do Bruselu

18.11.2020

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok: ,,Veto Poľska a Maďarska komplikuje dohodu o rozpočte a pláne obnovy v EÚ. Nie je to však koniec rokovaní“ Šéf slovenskej diplomacie bude apelovať na svojich kolegov v Poľsku a Maďarsku, aby neblokovali kompromis vyrokovaný nemeckým predsedníctvom. ,,Veto Varšavy a Budapešti ešte neznamená koniec [...]

V4 alebo V2 alebo Európske spojené štáty ? ?

09.11.2020

Slovensko a Česko mlčia – Maďarsko a Poľsko zvažujú bojkotovať zámer Európskej únie. Tak ako som to popísal už minulom článku : dohoda medzi Európskym parlamentom a Radou o možnosti potrestania vlády štátu, ktorý nebude dodržiavať široko definovanú zásadu právneho štátu. Trestať sa bude podľa návrhu dať už aj podozrenie z takéhoto konania. Nebude sa čakať [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

miroslavjurco

Každý chce Vaše dobro - nadajte si ho vziať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 112692x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu