Založ si blog

Musíme byť opatrní

Podľa slovenského euro – poslanca Eugena Jurzycu musíme byť opatrní hlavne pri nastavovaní dĺžky splácania pôžičiek: “Náklady sa rozdelia na dlhšie časové obdobie, čo znamená, že aj splácať budeme dlhšie. Musíme si preto už teraz dávať veľký pozor na to, koľko si požičiame, lebo od toho bude záležať spomínaná dĺžka splácania. Keď sa sa pozrieme do Európskeho parlamentu, tak najviac sa ozývajú krajiny, ktoré očakávajú že dostanú viac peňazí ako mali doteraz. Musíme však dávať pozor, aby toto rozdelenie bolo rozumné.”

Musíme byť opatrní

nie len pri nastavovaní dĺžky splácania pôžičiek. Mali by sme byť opatrní hlavne pri rozdeľovaní uvedenej sumy na pôžičku a grant. Tak ako vždy – v podrobnostiach je čert zakliaty. Celú sumu budeme splácať spoločne, len 500 miliárd grantov netreba „vrátiť“ – budú splácané spoločne. Ako budú rozdelené – to zatiaľ nikto nevie.

Stále nechápem

prečo je lepšie ničo si požičiavať, keď nechávame do čiernej ekonomiky unikať obrovské sumy financií. Ako ich chceme splatiť ? Zvyšovaním a zavádzaním nových daní. Keď nevieme vybrať v zákonne predpísaných výškach súčasné dane – kde berú predstavitelia uvedených nápadov istotu – že vyberú nové a vyššie dane ?Kde na to majú daňoví poplatníci vziať ?

Globálna ekonomika

vie určte vyrobiť tovar bez veľkých problémov. Komu ho ale predať – tak to je už veľký problém. Zoberme si len taký jednoduchý príklad : ak z jednej kopy financií vlastní stále vyššie percento len niekoľko percent populácie, tak sa kúpna sila potencionálnych kupujúcich znižuje. Trochu času získame napumpovaním pôžičiek týmto kupujúcim. Ten čas sa už minul – čo bude ďalej ?

Otázka v súčasnosti

je iná : ekonomiky padajú, kríza sa začína, skoro všetci si berú pôžičky – odkiaľ sú tieto financie ?

Záverom

už len konštatovanie : to čo má problémy je len ekonomika ktorá sa dostala zhodou okolností do štatistiky. Aký stav je v čiernej ekonomike a daňových rajoch ? Na to by som raz chcel počuť odpoveď od renomovaných ekonomických inštitúcii. Vy tiež ?

 

 

Zdroj informácii : TU

 

Luxemburský kompromis na zastavenie politiky prázdnej stoličky – rok 1966

30.11.2020

Rada a Komisia je pod stálym tlakom prerozdelenia plánu obnovy a finančného rozpočtu na roky 2021-27. Hlavné kontúry už boli stanovené, ale ako to už pri financiách vždy je – každý by chcel zo spoločného koláča si odtrhnúť väčší kus ako mu bol pridelený. Politici si tým chcú udržať zdanie napĺňania predvolebných sľubov, poprípade plnenie vládnych programov [...]

Trestanie odobratím financií z EÚ – odovzdáva minister Korčok do Bruselu

18.11.2020

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok: ,,Veto Poľska a Maďarska komplikuje dohodu o rozpočte a pláne obnovy v EÚ. Nie je to však koniec rokovaní“ Šéf slovenskej diplomacie bude apelovať na svojich kolegov v Poľsku a Maďarsku, aby neblokovali kompromis vyrokovaný nemeckým predsedníctvom. ,,Veto Varšavy a Budapešti ešte neznamená koniec [...]

V4 alebo V2 alebo Európske spojené štáty ? ?

09.11.2020

Slovensko a Česko mlčia – Maďarsko a Poľsko zvažujú bojkotovať zámer Európskej únie. Tak ako som to popísal už minulom článku : dohoda medzi Európskym parlamentom a Radou o možnosti potrestania vlády štátu, ktorý nebude dodržiavať široko definovanú zásadu právneho štátu. Trestať sa bude podľa návrhu dať už aj podozrenie z takéhoto konania. Nebude sa čakať [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

miroslavjurco

Každý chce Vaše dobro - nadajte si ho vziať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 112300x
Priemerná čítanosť článkov: 2246x

Autor blogu