Viete čo je EPPO ? Európska prokuratúra

29. júla 2020, miroslavjurco, Dane a clá

Rada vymenovala európskych prokurátorov

Kontext

Európska prokuratúra bude nezávislým orgánom EÚ zodpovedným za vyšetrovanie, trestné stíhanie a podávanie obžaloby na páchateľov trestných činov proti finančným záujmom Únie (napríklad podvodov, korupcie, cezhraničných podvodov s DPH nad 10 miliónov EUR). Na tento účel bude Európska prokuratúra viesť vyšetrovania, vykonávať úkony trestného stíhania a plniť úlohy prokurátora na príslušných súdoch členských štátov.

Rada a Európsky parlament v roku 2019 vymenovali za prvú hlavnú európsku prokurátorku Lauru Codruţovú Kövesiovú.

V súčasnosti sa na Európskej prokuratúre zúčastňuje 22 členských štátov (Belgicko, Bulharsko, Cyprus, Česká republika, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Chorvátsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Malta, Nemecko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Taliansko).

Očakáva sa, že Európska prokuratúra začne fungovať na konci roka 2020. Sídlo bude mať v Luxemburgu.

Johannes Hahn
@JHahnEU
EU-Commissioner for Budget and Administration
Komisár ktorý zodpovedá za rozpočet EÚ publikoval na svojom účte Twitteri :
Privítal som vôbec 1. #European prokurátorrov #European Prokuratúry @Council
, Vymenovanie je kľúčovým krokom k dosiahnutiu cieľov #EPPO je funkčná. 1/2
s #EPPO a #OLAF ochrana #EU finančný záujem, #EUbudget je dobre chránený proti podvodom, korupcii, podvodom s DPH 2/2 http://europa.eu/!gk34yU

Kedže pán Hahn je komisár pre rozpočet – mal by vedieť čo píše. Asi mu jeho podriadení predložili nesprávne údaje, alebo zámerne klamú.
Výrok : #EUbudget je dobre chránený proti podvodom, korupcii, podvodom s DPH,
je viac ako smiešny – je to úplné klamstvo. Pozrime sa o aké financie ide :

K tomu ešte treba prirátať 932 000 000 000 EUR ktoré unikajú pri dovoze tovaru z tretích štátov a jeho následného predaja.

Kto to má ustrážiť :

EPPO + OLAF !

EPPO pri ktorej ani nevedia zabezpečiť celoplošné pôsobenie v EÚ. Päť štátov do uvedenej zložky ešte nevstúpilo. pravdepodobne by mali fungovať už od konca roku 2020, vymenovanie členov tomu nasvedčuje. Pri tých veľkých sumách ako to bude tých 22 prokurátorov stíhať?

OLAF – ktorý má na uvedené tisíce miliárd zopár desiatok pracovníkov – ako to obsiahne ?

Záver,

ak to nieje úplne jasný zámer ruinovania rozpočtu EÚ, tak je to úplná neschopnosť vedenia EÚ !! Ja osobne sa prikláňam k zámernému rozkrádaniu !