Založ si blog

Grant za 310 000 000 000 EUR

Naša vláda

a hlavne politici už rozprávajú o 8 miliardovej pôžičke, na reštart ekonomiky po pandémii a čiastočné vyváženie nedostatku financií, od Európskej únii. Niektorí to privítali s uspokojením, iní zas kritizujú to uspokojenie predchádzajúcich. Klasické hašterenie na pravicu – ľavicu, koalíciu – opozíciu, všetko  jedno, len aby bol dostatočný počet kamier a malý les mikrofónov keď to budem hovoriť. Predvádzajú sa ako susedov kocúr na plote, ale v jednom sa zhodnú – uvedená  pôžička sa nesmie prejesť !

Už si to tak predstavujem:

ako sedím si na balkóne a pomaly – precízne si žujem novučičkú 20 eurovú bankovku. Dávam pozor na kovový ochranný pásik – aby sa mi nezasekol medzi zubami. Do kávy si nasypem zopár jedno centových mincí a skonštatujem – tak takto sa prejedá pôžička. Trochu mi káva zhorkne, lebo mi ako „starej štruktúre“ preletí hlavou myšlienka – pôžička, pôžička – veď to treba vrátiť aj s úrokom ! Vrátiť, vrátiť – ale úsmev na tvár sa okamžite vráti, veď kde ja už budem v roku  2054 !

Grant

je podľa výkladového slovníka : finančná podpora pridelená grantovou komisiou na určitý výskumný alebo pracovný projekt

Aha, aha – tak toto sa mi ľúbi viacej. Vypracujem projekt ako prejem grant ! Ten aspoň netreba vrátiť aj s úrokom. Alebo sa mýlim ??

310 000 000 000 €

si EÚ požičia na granty ktoré rozdelí určite spravodlivo, jednoducho a kontrolovateľne. Pochybujete o tom ? Ja tiež. Všade tam kde sa delia cudzie – nie moje peniaze vzniká priestor na korupciu, protekciu, jednoducho rozkrádanie.

Pôžička EÚ sa tu mení na grant

to je práve to miesto zlomu. Je to jednoduché – grant spotrebuje šťastlivec ktorý ho získal, pôžičku zaplatí EÚ. Čože ? EÚ netvorí financie, ani nevyberá dane ? Aha, tak to potom zaplatíme zase my všetci, tí čo pracujú, ale aj tí čo si kúpia mlieko.

851 000 000 000 €

únikov vzniklo len v roku 2019 v EÚ. Už som v komentároch, ale aj pri rozhovore s čitateľmi mojich článkov, dospel k ich názoru – prečo tam stále píšem tú istú sumu, veď je to stále o tom istom. Je to presne tak, stále o tom istom – lebo sa nič k lepšiemu neudialo ! Čierna ekonomika má takú silu – že sa nič nedeje, ak si odmyslíme tváre pred kamerami a lesom mikrofónov, tak zistíme že je to stále to isté.

Ozaj, viete to,

že zo sumy čo uniká v EÚ pripadá na Slovensko 8 510 000 000 € ? To keby vládcovia tejto krajiny v roku 2019 nepripustili – nepotrebujeme pôžičku kde úroky do roku 2054 určite budú vysoké a ešte by sme mali 510 000 000 € navyše. To by sa čiernej ekonomike nepáčilo ?

Ozaj, viete to,

že ak by EÚ štyri roky nepúšťala financie do čiernej ekonomiky a daňových rajov – nemusela by si vziať žiadnu pôžičku ? Ak by nepúšťala aj viacej rokov EÚ čo všetko by sa dalo za tie financie spraviť ??

Ozaj, viete to,

že teraz to vypadá ako strašne dobrý nápad ? Samozrejme pre čiernu ekonomiku. EÚ najprv nechá uniknúť obrovské financie, potom si tieto uniknuté financie požičia aj s úrokom, ešte pred kamerami a lesom mikrofónov ich „preperie“, veď EÚ hádam nebude rozdeľovať granty zo špinavých peňazí !!

Či ??

Tag:

Luxemburský kompromis na zastavenie politiky prázdnej stoličky – rok 1966

30.11.2020

Rada a Komisia je pod stálym tlakom prerozdelenia plánu obnovy a finančného rozpočtu na roky 2021-27. Hlavné kontúry už boli stanovené, ale ako to už pri financiách vždy je – každý by chcel zo spoločného koláča si odtrhnúť väčší kus ako mu bol pridelený. Politici si tým chcú udržať zdanie napĺňania predvolebných sľubov, poprípade plnenie vládnych programov [...]

Trestanie odobratím financií z EÚ – odovzdáva minister Korčok do Bruselu

18.11.2020

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok: ,,Veto Poľska a Maďarska komplikuje dohodu o rozpočte a pláne obnovy v EÚ. Nie je to však koniec rokovaní“ Šéf slovenskej diplomacie bude apelovať na svojich kolegov v Poľsku a Maďarsku, aby neblokovali kompromis vyrokovaný nemeckým predsedníctvom. ,,Veto Varšavy a Budapešti ešte neznamená koniec [...]

V4 alebo V2 alebo Európske spojené štáty ? ?

09.11.2020

Slovensko a Česko mlčia – Maďarsko a Poľsko zvažujú bojkotovať zámer Európskej únie. Tak ako som to popísal už minulom článku : dohoda medzi Európskym parlamentom a Radou o možnosti potrestania vlády štátu, ktorý nebude dodržiavať široko definovanú zásadu právneho štátu. Trestať sa bude podľa návrhu dať už aj podozrenie z takéhoto konania. Nebude sa čakať [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

miroslavjurco

Každý chce Vaše dobro - nadajte si ho vziať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 111346x
Priemerná čítanosť článkov: 2227x

Autor blogu