„Baróni“ obnoviteľných zdrojov už zbohatli, kto zbohatne pri bez uhlíkovom hospodárstve ? ?

27. decembra 2019, miroslavjurco, Bez uhlíkové hospodárstvo Dane a clá Ekológia

Ekológia,

dnes asi najfrekventovanejšie slovo vo všetkých jazykoch, možno ešte v spojitosti – zelená. Teraz sa vôbec nechcem zamýšľať nad základnou otázkou – môže človek za dianie otepľovania ? Honba za ziskom, za každú cenu, za každých okolností určite prírode nepridáva, naopak – zásadne jej škodí.

Európska únia,

sa dnes určite snaží o zlepšenie stavu. Len ma napadla taká základná myšlienka : naliatie stoviek miliárd do záchrany sveta za dnešných podmienok má vôbec význam ? Zoberme si príklad, ktorý ma hneď napadol, ako som si prečítal všetky ti vyhlásenia predstaviteľov EÚ, politikov : máme vaničku v ktorej je napustených 100 litrov vody. Na nej pláva 6 rôzne veľkých ostrovov. Jeden ostrov, inak jeden z najväčších, jeho vedenie, politici, finančníci – sa rozhodnú – budeme žiť bez uhlíkovej stopy! Náš priemysel, hospodárstvo bude len a len ekologické, zdravé, zachránime naše deti a náš ostrov pre budúcnosť !

Nech to stojí – čo to stojí,

prestavba hospodárstva na bez uhlíkové bude stáť ohromne veľa financií. Kde na to vziať ? Zvýšime sadzby daní a zavedieme nové dane !

Na roky 2021-27 EÚ pripravuje do svojho rozpočtu minimálne tieto nové dane :

Ak to nebude stačiť,

tak požičiame, požičiame – švitorí finančný sektor žralokov – požičať štátu je istota. Všetko spravíme, ekológia na prvom mieste, všetko prerobíme, pravdepodobne sa zadlžíme na stovky rokov a výsledok : zistíme, že naša čistá voda sa neustále mieša s vodou ostatných piatich ostrovov. Tie naďalej tvorili zisky, liali ich do daňových rajov. Prečo ? No predsa aby nám požičali na naše ekologické hospodárstvo !! Rovnaký stav bude aj zo vzduchom, importom potravín …….

Nemecko,

najsilnejšia ekonomika EÚ už ústami spolkového ministra financií prehovorilo : v roku 2020 vypíšeme dlhopisy v celkovej výške najmenej 100 miliárd EUR. Na udržateľný rozvoj a ekologické – bez uhlíkové hospodárstvo. Ak si toľko musí požičať najsilnejšia ekonomika, potom čo asi budú robiť tie slabšie ?

Záver,

zachrániť sa vo vaničke s vodou dá len jedným spôsobom – všetci naraz a to isté. Nemôže jeden zachraňovať len svoj ostrov, lebo voda, vzduch sa dostanú špinavé z iných ostrovov. Ne hovoriac o tom, že tie špinavé nám požičajú financie na prestavbu nášho čistého hospodárstva. Ak to nejde v malej vaničke – určite to nepôjde ani vo veľkom svete.

841 000 000 000 € je minimálny ročný únik z rozpočtov EÚ a jej členských štátov na cle a daniach. Skončia v čiernej ekonomike a daňových rajoch !! Za tie desaťročia únikov – čo všetko by sa dalo spraviť ? Sumu v rámci celého sveta si netrúfnem odhadnúť. Modrá planéta Zem by určite mohla zotrvať modrá, po novom aj zelená !

Kde je potom chyba ???