Založ si blog

Európsky parlament ožíva

Kocky sú hodené ….

Po voľbách do Európskeho parlamentu, obsadení funkcií, rozdelení a obsadení výborov, zabehnutí kresla v rokovacej sále – nastáva samotná práca.

V rámci svojich klubov, trochu aj pre svojich voličov, čo sa to vlastne posľubovalo v predvolebnom boji, začínajú všetci pracovať. Každý, alebo skoro každý má na to vlastný názor a hľadá metódu najlepšieho oslovenia voličov. Viac – násobní poslanci a poslankyne majú už od žitú skúsenosť ako to ide v Parlamente, čo vplýva na voliča ktorý doma za nich hlasoval.

Každý nápad, plnenie predvolebných sľubov, plány sekcií kde sú zaradení, potrebuje okrem iného – financie na ich realizáciu. Odchádzajúca Komisia, stará a nezmenená Rada, staro – noví Parlament budú musieť nájsť zdroje na plnenie plánov.

Tento spôsob určite nie je najšťastnejší :

Na roky 2021-27 EÚ pripravuje do svojho rozpočtu minimálne tieto nové dane :

  • 3 % zo základu všetkých subjektov ktorý platia daň z príjmu
  • 20 % z predaja emisných kvót
  • 0,80 €/kg ne recyklovaného plastového odpadu

Ak sa doteraz nedarí vybrať dane, ktoré sú v obrovských finančných sumách krátené, tak čo oprávňuje vedenie EÚ – všetky tri piliere predpokladať – úspech výberu nových daní ??

 

Čierna ekonomika a daňové raje

už majú za tie desaťročia tak obrovskú silu, že spraviť zmenu bude skoro nemožné. Situácia je asi značne kritická keď najbohatšia komunita na svete – žiada o zvýšenie daní – predstavte si sami pre seba. Nepátral so v histórii, či už takéto niečo bolo, ale jedno je isté – dôvody ktoré uvádzajú na verejnosti asi nebudú tie naj hlavnejšie. Možno sa niekedy dozvieme, prečo tak chcú urobiť.

 

Colná únia

hlavne jej kontrolné pôsobenie je treba nevyhnutne rekonštruovať. Ako vážne to Komisia a členské štáty myslia s nápravou dnešného katastrofického stavu je : podpísanie Charty boja proti podvodom, kde sa dohodli – že raz sa dohodnú.

 

Podrobnosti o colnej únii

https://miroslavjurco.blogspot.com/

https://miroslavjurco.blog.pravda.sk

https://twitter.com/miroslavjurco1?lang=sk

https://www.linkedin.com/in/miroslav-jur%C4%8Do-b85183155/detail/recent-activity/posts/

https://disqus.com/by/miroslavjurco/

https://www.youtube.com/channel/UCBVUAK9C1t5UnhGGWl_zkbA?view_as=subscriber

https://blog.hlavnespravy.sk/moje-blogy/

 

 

Luxemburský kompromis na zastavenie politiky prázdnej stoličky – rok 1966

30.11.2020

Rada a Komisia je pod stálym tlakom prerozdelenia plánu obnovy a finančného rozpočtu na roky 2021-27. Hlavné kontúry už boli stanovené, ale ako to už pri financiách vždy je – každý by chcel zo spoločného koláča si odtrhnúť väčší kus ako mu bol pridelený. Politici si tým chcú udržať zdanie napĺňania predvolebných sľubov, poprípade plnenie vládnych programov [...]

Trestanie odobratím financií z EÚ – odovzdáva minister Korčok do Bruselu

18.11.2020

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok: ,,Veto Poľska a Maďarska komplikuje dohodu o rozpočte a pláne obnovy v EÚ. Nie je to však koniec rokovaní“ Šéf slovenskej diplomacie bude apelovať na svojich kolegov v Poľsku a Maďarsku, aby neblokovali kompromis vyrokovaný nemeckým predsedníctvom. ,,Veto Varšavy a Budapešti ešte neznamená koniec [...]

V4 alebo V2 alebo Európske spojené štáty ? ?

09.11.2020

Slovensko a Česko mlčia – Maďarsko a Poľsko zvažujú bojkotovať zámer Európskej únie. Tak ako som to popísal už minulom článku : dohoda medzi Európskym parlamentom a Radou o možnosti potrestania vlády štátu, ktorý nebude dodržiavať široko definovanú zásadu právneho štátu. Trestať sa bude podľa návrhu dať už aj podozrenie z takéhoto konania. Nebude sa čakať [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

miroslavjurco

Každý chce Vaše dobro - nadajte si ho vziať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 112204x
Priemerná čítanosť článkov: 2244x

Autor blogu